Faciliteter på kollegiet

Kvintus Kollegiet råder over en del fællesfaciliteter for kollegianerne – visse blot til almindelig, daglig brug, andre mere orienteret mod festlige lejligheder. Nedenfor findes en alfabetisk ordnet liste over de vigtigste faciliteter, samt hvem der er ansvarlig for dem.

Bar/køkken

I hjørnet af kælderen, under lejlighed 5, findes kollegiets bar. Det er her kollegiefester og andre sociale arrangementer afholdes, og baren kan ligeledes lejes af individuelle kollegianere til afholdelse af private fester. Se barreglerne i Infomappen eller på intranettet for de fulde regler omkring leje af baren. For spørgsmål angående baren der ikke kan findes i barreglerne kontaktes formanden for barudvalget (se Vejviseren).

Barområdet er samtidig kollegiets fælleskøkken med to komfurer/ovne. Det er naturligvis tilladt enhver at anvende køkkenet, men man bedes gøre barudvalget opmærksom på det, hvis man ønsker at holde en større sammenkomst i fælleskøkkenet, så vi ikke risikerer at det karambolerer med planlagte fester. Man har selv ansvaret for rengøring af bar og køkken efter anvendelse, og der kan opkræves rengøringsgebyr ved manglende oprydning/rengøring, især hvis man har holdt fest.

Boremaskine

Væggene i lejlighederne på kollegiet er af armeret beton, og det anbefales derfor ikke at man forsøger at bore i dem med sin lille, medbragte boremaskine. Tro os, boremaskinen overlever ikke.

Vi har på kollegiet en stor, solid slagboremaskine der kan gøre enhver håndværker jaloux. Boremaskinen opbevares af en kollegianer der står på Vejviseren som boremaskineansvarlig. Man skal være opmærksom på at det kun er tilladt at bore inden for visse tidsrum (se husordnen), og man skal sørge for at levere boremaskinen tilbage til den ansvarlige så snart man er færdig med at bruge den.

Cykelparkering

Til de kollegianere der dagligt bruger deres cykler er der et stort cykelparkeringsområde i gården. Dette område skal benyttes; det er strengt forbudt at parkere sin cykel andre steder udenfor på grunden end inden for det dertil indrettede område. Da dette område dog ofte er meget fyldt og det derfor kan være svært at finde plads til sin cykel, er der i kælderen under Kvintus Alle (under lejlighed 21) indrettet en indendørs cykelkælder, hvor kollegianere der ikke bruger sin cykel helt så ofte – eller blot ikke ønsker at deres cykel skal stå udenfor – kan stille cyklen.

Cirka en gang om året arrangeres der cykeloprydning, så gamle cykler der ikke bruges bliver smidt ud og der kommer lidt orden i cykelmængden i gården. Det er derfor vigtigt at man holder løbende øje med om ens cykel er blevet ‘markeret’ til fjernelse – når først en cykel er fjernet, er kollegiet ikke ansvarlig for den.

Fjernsyn og fjernsynsstue

Der er antennestik i alle lejligheder, og betaling for YouSees grundpakke indgår som en del af huslejen (denne udgift kan ikke fravælges). Ønsker man mellempakken eller den store pakke, skal man selv rette henvendelse til YouSee og selv betale den yderligere udgift.

I kælderen findes desuden en fælles tv-stue hvor vi har den fulde pakke. Stuen er til fri afbenyttelse for alle kollegianere.

Haven

I forbindelse med renoveringen på kollegiet i 2007–2008 blev vores fine have omdannet til en blanding mellem en byggeplads og Jerusalems ødelæggelse. Derfor er haven stadig ved at komme sig lidt og virker lidt bar. Der er dog stadig en murstensgrill til fri afbenyttelse, og man er velkommen til at lægge sig på græsset og flade ud når vejret er godt. I skuret ved postkasserne er der en del sportsudstyr (volley-/badmintonnet, kroket, hockeysæt, boccia osv.) som kan tages ud og bruges om sommeren når vejret er til det. Se på Vejviseren hvem der er ansvarlig for haveskuret og dermed har nøglen til at kunne låse op til goderne.

Kollegianere kan også (hvis omstændighederne muliggør det) låne volleynettet og tage det med på stranden til noget beachvolley – dette aftales med den haveskursansvarlige.

Husdyr

Det er tilladt at holde fugl (i bur) og fisk (i akvarie) på kollegiet – dog kræver akvarier at man køber en særskilt forsikring mod vandskader.

Alle andre former for husdyr er desværre ikke tilladt på kollegiet.

Internet og netværk

Kollegiet har en fælles forbindelse til internettet som deles af alle kollegianere. Betalingen for denne forbindelse indgår i huslejen og kan ikke fravælges. Forbindelsen er ikke verdens hurtigste, men den er brugbar. Der pågår for tiden et arbejde med at få koblet kollegiet på Forskningsnettet, hvilket vil give os et langt hurtigere og mere effektivt internet, men indtil videre må vi tage os til takke med den forbindelse vi har.

Da der findes eksterne telefonstik i alle lejligheder, er det selvfølgelig også muligt at købe et privat internetabonnement direkte fra en udbyder, i fald man behøver en hurtigere forbindelse end kollegiets.

Ud over selve internetforbindelsen er alle kollegiets computere (undtaget naturligvis de computere der er tilkoblede private internetforbindelser og ikke anvender det interne netværksstik) koblet sammen på et fælles højhastighedsnetværk der blandt andet gør det let at dele filer mellem computere internt på kollegiet.

Det er naturligvis på ingen måde tilladt at anvende hverken netværket eller internetforbindelsen til ulovlig aktivitet af nogen art. Fejl, mangler, problemer og spørgsmål angående internettet eller netværket stilles til de netværksansvarlige (se Vejviseren).

Intranet

intranet.kvintus.dk findes kollegiets intranet, et site beregnet til at kunne give kollegianerne opdateret og brugbar information. Intranettet er af sikkerhedsmæssige årsager kun tilgængeligt fra kollegiets egne forbindelser (altså heller ikke fra private forbindelser på kollegiet; se ovenfor), da der kan optræde personfølsomme oplysninger om nuværende eller tidligere beboere på kollegiet.

Ud over rent administrative ting, såsom referater fra stormøder, regnskaber, husorden og barregler osv., findes der på intranettet også praktiske dokumenter som hjælpesider til netværksopsætning og lignende. Desuden findes der mere sociale tiltag som diskussionsforum og billedgallerier fra kollegiefester.

Kopimaskine

Der er en kopimaskine på kollegiet som er til fri afbenyttelse af kollegianerne. For at bruge kopimaskinen skal man blot kontakte den kopiansvarlige (se Vejviseren) og få oprettet en kopikode; herefter kan man kopiere til 25 øre pr. kopi for sort-hvide kopier eller 1 krone pr. kopi for farvekopier.

Betalingen for kopiering afregnes med inspektøren ved fraflytning af lejemålet. Fejl og mangler (inklusive manglende papir eller toner) kontaktes den kopiansvarlige.

Motionsrum

I hjørnet af kælderen, under lejlighed 19, ligger et lille, basalt udstyret motionsrum. Alle kollegianere kan frit anvende motionsrummet der åbnes med ens egen dørnøgle. På væggene i rummet hænger instrukser til korrekt anvendelse af maskinerne. Efter endt brug skal rummet gøres grundigt rent og efterlades i mindst lige så pæn stand som man fandt det, og ingen redskaber må fjernes fra rummet, ej heller håndvægte o.l.

Opbevaringsrum

Størstedelen af kælderens areal udgøres af kollegiets opbevaringsrum. Hver lejlighed har et opbevaringsrum – de større lejligheder (samt alle lejligheder på fjerde sal) har store opbevaringsrum mens de mindre lejligheder har små opbevaringsrum. Der medfølger ikke hængelåse, hvorfor det på det kraftigste anbefales at man køber sig en god, stærk hængelås til at beskytte sine ting – indbrud i kælderrummene er desværre ikke et ukendt fænomen.

Uden for ens egen lejlighed er det ikke tilladt at henstille effekter andre steder på kollegiet end i ens personlige kælderrum.

Tagterrasse

Ved siden af lejlighed 422 er der en tagterrasse der er til fri afbenyttelse af alle kollegianere. Man skal dog være opmærksom på at tagterrassen administreres af barudvalget og at man derfor skal aftale afholdelse af fester med barudvalget, samt at det er et absolut krav at der gøres grundigt rent på tagterrassen efter brug. Derudover skal man være opmærksom på at tagterrassen ligger udenfor, og at man kan risikere at naboer der føler sig generet af støj derfra ringer til politiet.

På tagterrassen findes to Weber-griller. I vinterhalvåret stilles disse naturligvis indenfor, men om sommeren mødes kollegianerne ofte til en improviseret grillaften på taget til lidt fælleshygge. Naturligvis gælder det som ovenfor at der skal ryddes grundigt op og grillerne ordnes så de er pæne og rene når man har brugt dem.

Vaskekælder

I midten af kælderen findes kollegiets vaskeri. Der er tre store vaskemaskiner og en tørretumbler. Det koster ikke noget at vaske tøj, men man skal ‘bestille tid’ ved at hænge sin vaskelås (der låses med den specielle vaskenøgle man får ved indflytning) på en bestemt tid på den tidstavle der hænger på væggen i vaskekælderen. En vasketid varer 90 minutter, og er indehaveren af en vasketid ikke dukket op inden for fem minutter efter at vasketiden begynder, må en anden kollegianer overtage tiden.

Bemærk at der kun skal bruges lidt vaskepulver/sæbe i maskinerne – vi har haft store problemer med maskiner der bliver tilstoppede og går i stykker på grund af at folk fylder alt for meget vaskepulver i.