Boligtyper på Kvintus Kollegiet

Der findes fire grundlæggende boligtyper på kollegiet: almindelige enkelt­værelses­lejligheder (97 stk.), store enkelt­værelses­lejligheder (6 stk.), halvanden­værelses­lejligheder (4 stk.) samt toværelses­lejligheder (10 stk.). I alt fordeler disse fire grundtyper sig på ni specifikke typer. Årsagen hertil er et storstilet byggeprojekt der gennemførtes på kollegiet i 2007–2008. Herunder fik vi renoveret kollegiet og bygget nye køkkener og badeværelser i alle eksisterende lejligheder; derudover blev der bygget en helt ny etage med nye boliger. Disse nye lejligheder modsvarer i grundtyper de allerede eksisterende lejemål, men afviger fra dem i visse detaljer i størrelsesforhold og indretning. Desuden er de to toværelseslejligheder på tagetagen ikke helt ens og tilhører derfor hver deres boligtype.

Alle lejligheder har eget køkken og bad samt en entre med et garderobeskab (desværre ikke renoveret under renovationen i 2007–2008). Toværelseslejlighederne har desuden et ekstra indbygget skab i opholdsrummet og visse af lejlighederne på tagetagen har ekstra store badeværelser.

Nedenfor findes beskrivelser og vektorudformede tegninger i PDF-format af de fire i forvejen eksisterende boligtyper; disse udgør samtlige boliger på stueetagen og første til tredje etage. Vi er desværre endnu ikke i besiddelse af lignende oversigter over lejlighederne på fjerde sal, men håber at få fat på dem inden for en ikke alt for fjern fremtid. Nedenstående oversigter kan dog også bruges som ‘tommelfingger­retningslinje’ – fjerde­sals­lejlighederne er ikke så forskellige fra de andre. (Klik på billederne for at se den fulde version)

KKIK har på deres hjemmeside en mere detaljeret oversigt over boligtyper med priser og faciliteter (dog uden tegninger) – den kan findes ved at klikke her.

Boligtype 1 (33 m² brutto, 1 vær.)

Oversigt over Boligtype 1 Dette er den mest almindelige boligtype, bestående af et enkelt opholdsrum på ca. 17,5 m², samt køkken, bad og entre med tilhørende garderobeskab. Der må maksimalt bo en person i disse lejligheder.

Som kan ses ud fra tegningen (den fulde version), findes der to forskellige udformninger af denne boligtype. De er ens med den ene undtagelse at den ene type er en spejlvending af den anden. Er du blevet optaget på kollegiet på denne boligtype og ønsker at vide hvilken udformning du skal bo i, bedes du kontakte KKIK, da de har en oversigt over boligtyper.

 

Boligtype 2 (46 m² brutto, 1 vær.)

Oversigt over Boligtype 2 Boligtype er opbygget på samme måde som Boligtype 1, men lejligheden er bredere og har et ekstra vindue på gadesiden. Dette giver opholdsrummet en størrelse på ca. 23,5 m² og giver desuden plads til et ekstra skab bag døren.

Der må maksimalt bo en person i disse lejligheder.

 

Boligtype 3 (42 m² brutto, 1½ vær.)

Oversigt over Boligtype 3 Boligtype 3 er halvanden­værelses­lejligheder placeret langs kollegiets ydergavl i lejlighederne 1, 101, 201 og 301. Til forskel fra Boligtype 1 og 2 er der i Boligtype 3 et separat, døradskilt rum på godt 8 m² der kan anvendes til soveværelse.

Det er tilladt at bo to i lejligheder af Boligtype 3.

 

Boligtype 4 (53 m² brutto, 2 vær.)

Oversigt over Boligtype 4 Boligtype 4 er med 53 m² de stør­ste lejlig­hed­er på kol­legiet. Lejlig­hed­erne har et køk­ken på ca. 12 m² – stort nok til at man kan have et stort køkken­bord stående – samt et opholds­rum på ca. 17 m² med et ekstra indbygget klædeskab. Som ved Boligtype 1 findes der to spejlvendte udformninger af disse lejligheder. De på oversigten til venstre stående tegninger viser lejlighederne i sydvesthjørnet af kollegiet (dvs. nr. 19, 119, 219 og 319); de til højre stående tegninger viser lejlighederne i sydøsthjørnet (nr. 5, 105, 205 og 305).

Man skal bo to (plus eventuelle børn) i lejligheder af Boligtype 4.